Kezdő pizzás workshopok

Kezdő pizzasütő workshop

A kezdő pizzasütő workshopon elsajátíthatod a pizzatészta készítésének alapjait és bevezetlek azokba a praktikákba, amellyel egy egyszerű otthoni sütőben is csodálatos pizzákat süthetsz a családodnak. Valamint beszélni fogunk az alapanyagok beszerzéséről és használatáról alapszinten.

kezdo_kovaszolo_workshop

Kezdő kovászoló workshop

A kezdő kovászoló workshopon a kovászkészítés alapjait és fázisait mutatom be. Közösen elinditunk egy kovászt, megetetünk 2-3-4 napos kovászokat, valamint elkészítünk egy alap kovászos kelt tésztát, amelyből otthon pizzát, vagy kenyeret is süthetsz.

Haladó pizzás képzések

Verace nápolyi direkt tésztás workshop

A verace nápolyi pizza készítését Enzo Coccia-tól tanultam Nápolyban. Az ott tanultak tematikája szerint oktatom itthon a legletisztultabb, sallangmentes módon azt a direkt tésztavezetési és tésztakezelési metodikát, amelyet Enzo – harmadik generációs pizzaiolo – tanult édesapjától. Annyi pluszt viszek a képzésbe, hogy a százéves tradíció technikáinak mindegyikét biokémiai magyarázattal támasztom alá.

(A képzés előfeltétele a kezdő pizzakészítő workshop elvégzése. Ha úgy érzed, hogy nincs rá szükséged, akkor kérlek a jelentkezés során indokold az okát.)

Újvonalas canotto és élőtésztás workshop

Az előtészták világáról az egyik legnagyobb canotto nagyágyútól, Raffaele Bonetta-tól tanultam többek között. Elméleti szinten az összes előtészta típusról szót ejtek a workshop ideje alatt, de a biga és a poolish előtészták készítését és felhasználásának módjait vesszük gyakorlati górcső alá.

(A képzés előfeltétele a kezdő pizzakészítő workshop elvégzése. Ha úgy érzed, hogy nincs rá szükséged, akkor kérlek a jelentkezés során indokold az okát.)

focaccia romana

Focaccia és római pizzás workshop

A focaccia és a római pizzák világa pont olyan csodálatos mint kerek társaiké. Ráadásul magasan hidratált tésztát is használhatsz anélkül, hogy lenne tapasztalatod nyújtásban, hisz tepsiben sütsz. Emellett otthoni elektromos sütőben 250°C-on is süthetőek ezek a típusok, a képzésen elsajátíthatod, hegy hogyan.

(A képzés előfeltétele a kezdő pizzakészítő workshop elvégzése. Ha úgy érzed, hogy nincs rá szükséged, akkor kérlek a jelentkezés során indokold az okát.)

Vadkovászos pizzakészítő workshop

A vadkovászos pizzakészítő kurzus keretein belül a tészta kialakulásának menetéről, a kovászban élő mikroökoszisztéma összetételéről és a biokémiai folyamatokról kapsz átfogó képet. Emellett a kovász neveléséről és életben tartásáról, valamint a kovászos pizzatészta készítéséről és a különböző technikákról kapsz gyakorlati tudást.

(A képzés előfeltétele a kezdő kovászoló workshop elvégzése. Ha úgy érzed, hogy nincs rá szükséged, akkor kérlek a jelentkezés során indokold az okát.)

Haladó továbbképzések

contemporanea dough

Biokémiai képzés (elmélet)

A tésztát már csukott szemmel nyújtod, feltétezed és pörgeted a levegőben, de az állag és az íz még mindig nem az igazi?

Kipróbáltál ezer lisztet, 72 óránál jársz ha érlelésről van szó, de még mindig csak 3% feletti só aránynál van íze a tésztának?

Egy adott technikához hozzászoktál, de ha valami változik körülötted nem tudod a tésztával is lekövetni?

Hardcore elmélet, színtiszta biokémia a tészta működésének megértéséért, hogy ne a körülmények, hanem Te irányíthass végre.

(A képzés előfeltétele az egyik haladó pizzakészítő workshop elvégzése. Ha úgy érzed, hogy nincs rá szükséged, akkor kérlek a jelentkezés során indokold az okát.)

Technikafejlesztő képzés (gyakorlat)

A kezedben van több száz pizza de még mindig vannak a nyújtásnál, a vetésnél, a forgatásnál bizonytalanságok? Ez a kiscsoportos, extrém módon gyakorlatias és feladatfókuszált képzés akkor neked szól.

Magaddal hozol 3-4 hibát, kijavítunk minden pici apróságot és addig innen nem mész el, ameddig nem érzed biztosnak a mozdulatod. Aztán jöhet a következő pár ezer pizza, hogy rögzüljön amit megtanultál.

(A képzés előfeltétele az egyik haladó pizzakészítő workshop elvégzése. Ha úgy érzed, hogy nincs rá szükséged, akkor kérlek a jelentkezés során indokold az okát.)

Egyéni képzés

Egyik tematika sem fogott meg, és egyedi elképzelésed van arról, hogy mit tanulnál?

Úgy érzed tapasztalt vagy, de finomítani szeretnél a technikádon?

Pallérozni szeretnéd az elméleti tudásodat?

Vagy csupán a személyre szabott képzésekben hiszel?

Írj levelet az elérhetőségeiddel, felkereslek és közösen kitaláljuk, hogy pontosan mire van szükséged.

Adottságom – a kiolthatatlan tudásvágy
Képességem – a nagy mennyiségű információ rendszerben látása
Igényem – a tudás átadása

Ennyien vettetek már részt a pizzakészítő workshopokon
0

Edukáció

A tanulás olyan, mint egy végtelen spirál, nincs eleje és nincs vége. Ez a folyamat a testünkbe való érkezésünkkel kezdődik és csak a távozásunkkal ér véget. Ám a folyamatos tanulásnak az adja az igazi értelmet, amikor a tudást át is tudjuk adni. A tudás megszerzése és átadása, ez lényem két mozgatórugója.

A workshopok szellemisége

A pizzakészítésre nem csak, mint komplex technológiai, technikai és gyakorlati folyamatra tekintek, hanem, mint biokémiai folyamatok összességére is. Így workshopjaimon a gyakorlati tudás mellett nagy hangsúlyt fektetek a tésztában zajló folyamatok miértjeinek megválaszolására is. Abban hiszek, hogy a tapasztalat és a gyakorlat nem lehet teljes a megértés nélkül.

A workshopok helyszíne