Pizzakészítő workshopok
Edukáció
A tanulás olyan, mint egy végtelen spirál, nincs eleje és nincs vége. Ez a folyamat a testünkbe való érkezésünkkel kezdődik és csak a távozásunkkal ér véget. Ám a folyamatos tanulásnak az adja az igazi értelmet, amikor a tudást át is tudjuk adni. A tudás megszerzése és átadása, ez lényem két mozgatórugója.
A workshopok szellemisége
A pizzakészítésre nem csak, mint komplex technológiai, technikai és gyakorlati folyamatra tekintek, hanem, mint biokémiai folyamatok összességére is. Így workshopjaimon a gyakorlati tudás mellett nagy hangsúlyt fektetek a tésztában zajló folyamatok miértjeinek megválaszolására is. Abban hiszek, hogy a tapasztalat és a gyakorlat nem lehet teljes a megértés nélkül.
Adottságom – a kiolthatatlan tudásvágy
Képességem – a nagy mennyiségű információ rendszerben látása
Igényem – a tudás átadása
Kovászos pizzakészítő workshopok
A vadkovászos pizzakészítő kurzus keretein belül a tészta kialakulásának menetéről, a kovászban élő mikroökoszisztéma összetételéről és a biokémiai folyamatokról kapsz átfogó képet. Emellett a kovász neveléséről és életben tartásáról, valamint a kovászos pizzatészta készítéséről és a különböző technikákról kapsz gyakorlati tudást.
- Képzések hossza: 5-6 óra
- Részvételi díj: 39 000 Ft
Újvonalas canotto és előtésztás workshopok
Az előtészták világáról az egyik legnagyobb canotto nagyágyútól, Raffaele Bonetta-tól tanultam többek között. Elméleti szinten az összes előtészta típusról szót ejtek a workshop ideje alatt, de a biga és a poolish előtészták készítését és felhasználásának módjait vesszük gyakorlati górcső alá.
- Képzések hossza: 5-6 óra
- Részvételi díj: 39 000 Ft
Verace nápolyi direkt tésztás workshopok
A verace nápolyi pizza készítését Enzo Coccia-tól tanultam Nápolyban. Az ott tanultak tematikája szerint oktatom itthon a legletisztultabb, sallangmentes módon azt a direkt tésztavezetési és tésztakezelési metodikát, amelyet Enzo – harmadik generációs pizzaiolo – tanult édesapjától. Annyi pluszt viszek a képzésbe, hogy a százéves tradíció technikáinak mindegyikét biokémiai magyarázattal támasztom alá.
- Képzések hossza: 4-5 óra
- Részvételi díj: 39 000 Ft
Pizzakészítő workshop gyerekeknek
A tésztakészítésre, pizzasütésre, gasztronómiára fogékony általános iskolásokat és középiskolásokat várok nagy szeretettel. Egyéni és intézmények általi csoportos jelentkezés is lehetséges.
A workshopon a gyerekek maguknak nyújtják, feltétezik és sütik a tésztákat, majd az elkészült pizzákat közösen elfogyasztjuk. A foglalkozás közben a pizza kialakulásának legfontosabb történelmi állomásairól és a tészta működéséről mesélek a fiataloknak.
- Képzések hossza: 1 óra
- Részvételi díj: 6 000 Ft
Egyéni képzések
Egyik tematika sem fogott meg, és egyedi elképzelésed van arról, hogy mit tanulnál?
Úgy érzed tapasztalt vagy, de finomítani szeretnél a technikádon?
Pallérozni szeretnéd az elméleti tudásodat?
Vagy csupán a személyre szabott képzésekben hiszel?
Írj levelet az elérhetőségeiddel, felkereslek és közösen kitaláljuk, hogy pontosan mire van szükséged.
- Képzések hossza: Egyéni
- Részvételi díj: Egyéni