Pizzakészítő workshopok

Ennyien vettetek részt már a pizzakészítő workshopokon
0

Edukáció

A tanulás olyan, mint egy végtelen spirál, nincs eleje és nincs vége. Ez a folyamat a testünkbe való érkezésünkkel kezdődik és csak a távozásunkkal ér véget. Ám a folyamatos tanulásnak az adja az igazi értelmet, amikor a tudást át is tudjuk adni. A tudás megszerzése és átadása, ez lényem két mozgatórugója.

A workshopok szellemisége

A pizzakészítésre nem csak, mint komplex technológiai, technikai és gyakorlati folyamatra tekintek, hanem, mint biokémiai folyamatok összességére is. Így workshopjaimon a gyakorlati tudás mellett nagy hangsúlyt fektetek a tésztában zajló folyamatok miértjeinek megválaszolására is. Abban hiszek, hogy a tapasztalat és a gyakorlat nem lehet teljes a megértés nélkül.

Adottságom – a kiolthatatlan tudásvágy
Képességem – a nagy mennyiségű információ rendszerben látása
Igényem – a tudás átadása

Kovászos pizzakészítő workshopok

A vadkovászos pizzakészítő kurzus keretein belül a tészta kialakulásának menetéről, a kovászban élő mikroökoszisztéma összetételéről és a biokémiai folyamatokról kapsz átfogó képet. Emellett a kovász neveléséről és életben tartásáról, valamint a kovászos pizzatészta készítéséről és a különböző technikákról kapsz gyakorlati tudást.

Újvonalas canotto és előtésztás workshopok

Az előtészták világáról az egyik legnagyobb canotto nagyágyútól, Raffaele Bonetta-tól tanultam többek között. Elméleti szinten az összes előtészta típusról szót ejtek a workshop ideje alatt, de a biga és a poolish előtészták készítését és felhasználásának módjait vesszük gyakorlati górcső alá.

Verace nápolyi direkt tésztás workshopok

A verace nápolyi pizza készítését Enzo Coccia-tól tanultam Nápolyban. Az ott tanultak tematikája szerint oktatom itthon a legletisztultabb, sallangmentes módon azt a direkt tésztavezetési és tésztakezelési metodikát, amelyet Enzo – harmadik generációs pizzaiolo – tanult édesapjától. Annyi pluszt viszek a képzésbe, hogy a százéves tradíció technikáinak mindegyikét biokémiai magyarázattal támasztom alá.

Pizzakészítő workshop gyerekeknek

A tésztakészítésre, pizzasütésre, gasztronómiára fogékony általános iskolásokat és középiskolásokat várok nagy szeretettel. Egyéni és intézmények általi csoportos jelentkezés is lehetséges.

A workshopon a gyerekek maguknak nyújtják, feltétezik és sütik a tésztákat, majd az elkészült pizzákat közösen elfogyasztjuk. A foglalkozás közben a pizza kialakulásának legfontosabb történelmi állomásairól és a tészta működéséről mesélek a fiataloknak.

Egyéni képzések

Egyik tematika sem fogott meg, és egyedi elképzelésed van arról, hogy mit tanulnál?

Úgy érzed tapasztalt vagy, de finomítani szeretnél a technikádon?

Pallérozni szeretnéd az elméleti tudásodat?

Vagy csupán a személyre szabott képzésekben hiszel?

Írj levelet az elérhetőségeiddel, felkereslek és közösen kitaláljuk, hogy pontosan mire van szükséged.

A workshopok helyszíne

[newsletter_signup_form id=3]